😮 Ušetřete až 50 % s Nákupy Ona Dnes! Jen do neděle nebo vyprodání zásob.

Jak nainstalovat kobercové lišty

 Aktualizováno:

Kobercová lišta TL55 se používá po celém obvodu místnosti. Lišta je relativně flexibilní a snadno se instaluje i na ne úplně rovné zdi.

Příprava

Před samotnou instalací je potřeba zeď očistit, případně odmastit a zbavit například oloupané barvy či zbytků lepidla.

Úprava a řezání lišt

V případě potřeby lištu zkrátit např. u konce stěny můžete použít pilku na dřevo nebo plast. Doporučujeme si lištu položit ke stěně a tužkou si na ní udělat znaménko v bodě, kde budete potřebovat řezat.

Do rohů místnosti nařežte lišty pod úhlem 45 stupňů, aby se pěkně spojily. Můžete k tomu upotřebit svěrák, do kterého lištu umístíte a poté ji seříznete. Je možné ji seříznout i bez použití svěráku, ale je třeba si dávat o to větší pozor, aby byl řez co možná nejpřesnější. Ideální je, když vám lištu někdo drží. Do lišty ještě poté umístíte proužek koberce, který spoj zakryje, takže se nemusí jednat s úplnou přesností o 45 stupňový úhel – nemusíte měřit úhloměrem pokud ho nemáte, ale stačí, když říznete co nejpřesněji "od oka".

Jak nainstalovat kobercovou lištu TL 55

Aladinův tip

Není to tak složité

Budete-li potřebovat lištu zkrátit, perfektně vám k tomu postačí kvalitní odlamovací nůž.

Instalace

Na zadní stranu lišty naneste malé kousky lepidla MAMUT nebo jiného lepidla na lišty. Obvykle stačí z kartuše vymáčknout cca 1-2 cm dlouhý proužek a ten aplikovat na lištu po každých 10-20 cm. U nerovných stěn může být vhodné dát lepidla více. Následně lištu pevně přimáčkněte ke stěně a chvilku ji tam podržte, než se lepidlo chytí.

Dokončení

Jakmile je samotná lišta přichycena ke stěně, odstraňte z ní opatrně vrchní vrstvu oboustranné pásky a vlepte do ní proužek nařezaného koberce.

Jak nainstalovat kobercovou lištu TL 55
Podívejte se na všechny kobercové lišty

Další články z kategorie Metrážové koberce

Shaggy koberce  - koberce s vlasem, který pohladí nejen vaše nohy

Shaggy koberce - koberce s vlasem, který pohladí nejen vaše nohy

 

Shaggy koberce s huňatým vlasem okamžitě promění váš domov v útulné místo, kde se vám bude chtít lenošit. Jsou odolné, hřejivé a příjemné na dotek, ale vyžadují pravidelné vysávání, aby zůstaly krásné. Stačí vybrat správnou barvu a tvar a váš pokoj získá pořádnou dávku stylu!
Číst více
Jaký koberec vybrat, pokud máte doma domácí mazlíčky?

Jaký koberec vybrat, pokud máte doma domácí mazlíčky?

 

Pro domácnosti s mazlíčky je skvělou volbou odolný a snadno udržovatelný koberec, který zvládne i všechny chlupaté radosti. Důležité je myslet na praktičnost – koberec by měl být nenáročný na čištění a odolný vůči nečistotám. S trochou péče se z něj stane pohodlné místo, které si zamilujete vy i vaši čtyřnozí kamarádi.
Číst více
Jak a proč vystěrkovat podlahu před pokládkou podlahové krytiny

Jak a proč vystěrkovat podlahu před pokládkou podlahové krytiny

 

Vystěrkování podlahy před pokládkou podlahové krytiny zajišťuje rovný, stabilní a vlhkosti odolný povrch, což je klíčové pro prodloužení životnosti krytiny. Proces je doporučován pro většinu typů podlah, zvláště u materiálů jako vinyl nebo laminát, které vyžadují dokonale rovný podklad. I když stěrkování zvládne šikovný kutil, je dobré zvážit profesionální pomoc, protože nesprávné provedení může zkazit celkový výsledek.
Číst více