😮 Slevy až 50 % na tisíce produktů! Jen do pondělí probíhají Dny Můjkoberec!

Jak nainstalovat kobercové lišty

 Aktualizováno:

Kobercová lišta TL55 se používá po celém obvodu místnosti. Lišta je relativně flexibilní a snadno se instaluje i na ne úplně rovné zdi. 

Příprava

Před samotnou instalací je potřeba zeď očistit, případně odmastit a zbavit například oloupané barvy či zbytků lepidla.



Instalace

Na zadní stranu lišty naneste malé kousky lepidla MAMUT nebo jiného lepidla na lišty. Obvykle stačí z kartuše vymáčknout cca 1-2 cm dlouhý proužek a ten aplikovat na lištu po každých 10-20 cm. U nerovných stěn může být vhodné dát lepidla více. Následně lištu pevně přimáčkněte ke stěně a chvilku ji tam podržte, než se lepidlo chytí.

Jak nainstalovat kobercovou lištu TL 55

Dokončení

Jakmile je samotná lišta přichycena ke stěně, odstraňte z ní opatrně vrchní vrstvu oboustranné pásky a vlepte do ní proužek nařezaného koberce.



Tip:

Budete-li potřebovat lištu zkrátit, perfektně k tomu bude stačit kvalitní odlamovací nůž.

Jak nainstalovat kobercovou lištu TL 55

Další články z kategorie Metrážové koberce

Jak se starat o kobercové čtverce

Jak se starat o kobercové čtverce

 

Kobercové čtverce jsou skvělou volbou pro útulné a stylové prostory. Pravidelně je vysávejte, rychle odstraňujte skvrny a jednou ročně je důkladně čistěte, aby vypadaly skvěle. Chraňte je před sluncem a těžkým nábytkem, a vaše podlaha vám vydrží dlouho a s úsměvem!
Číst více
Jak položit kobercové čtverce

Jak položit kobercové čtverce

 

Pokládka kobercových čtverců je jako skládání puzzle – začnete uprostřed a postupně si vytvoříte vlastní obraz. S pomocí lepidla nebo pásky a pár nástrojů zvládnete čtverce snadno nainstalovat a upravit okraje. Nakonec místnost vysajete, necháte koberec ustálit a váš nový stylový koberec je na světě!
Číst více
K čemu jsou vyrovnávací (přechodové) lišty a jak je vybrat?

K čemu jsou vyrovnávací (přechodové) lišty a jak je vybrat?

 

Vyrovnávací lišty jsou takoví hrdinové v pozadí, kteří zajišťují, že přechody mezi podlahami jsou hladké, bezpečné a vypadají skvěle. Kromě toho chrání hrany podlahy před poškozením a zvyšují její životnost. Stačí si jen vybrat správný materiál a barvu, aby lišta perfektně zapadla do vašeho interiéru a splnila svůj úkol.
Číst více