😮 Ušetřete až 50 % s Nákupy Ona Dnes! Jen do neděle nebo vyprodání zásob.

Náš nejoblíbenější kouzelný koberec: Gabbeh

 Aktualizováno:

Zapomeňte na chvilku na Aladina a jeho létající kouzelný koberec, protože dnešní hvězdou jsou koberce Gabbeh! Tato mistrovská díla, která mají svůj původ v Íránu, se dnes vyrábějí i v dalších zemích, jako je třeba Indie. Pokud jste si vždy přáli vlastnit kus kouzla, který by vám zároveň zpříjemnil domov, je čas si pořídit Gabbeh.


Gabbeh, což v překladu z fársí znamená "hrubý" nebo "přírodní", byl původně vytvářen kočovnými kmeny íránských hor. Dnes se však tyto koberce šíří po celém světě, stejně jako jejich dobrá nálada. Ačkoli nemohou létat, jejich živé barvy a jedinečné vzory vás zaručeně vytáhnou k designovému nebi.


Koberce Gabbeh mohou mít různé barvy i motivy, všechny jsou ale svázány s přírodou. A tak se na těchto kobercích často objevují koně, sloni a další krásná zvířata.


Někteří tvrdí, že gabbeh koberce mají magické schopnosti. Nikdo neví, jak to dělají, ale záhadně dokáží proměnit obyčejnou místnost v útulné a stylové prostředí.

Koberce z řady Asra

Zhlédněte několik fotografií z výroby koberců, které jsme měli možnost vyfotit přímo v Indii

Podívejte se na Gabbeh koberce v naší nabídce



Zhlédněte všechny koberce Gabbeh

Další články z kategorie Inspirace a trendy

Kokosové rohožky: Ideální řešení pro podzimní sezónu

Kokosové rohožky: Ideální řešení pro podzimní sezónu

 

Kokosové rohožky jsou podzimní must-have, které nejenže zvládnou bláto, listí a vše, co si přinesete na botách, ale taky vypadají skvěle! Přírodní vlákna kokosových ořechů zachytí nečistoty a ušetří vás od neustálého vytírání. Přidejte pár dýní nebo strašidelnou dekoraci, a váš vchod bude připraven nejen na podzim, ale i na Halloween v plné parádě!
Číst více
Jak vybrat dřevěnou podlahu pro váš útulný domov

Jak vybrat dřevěnou podlahu pro váš útulný domov

 

Dřevěná podlaha vnese do vašeho domova přírodní krásu a hřejivost. Ať už se rozhodnete pro odolný dub nebo exotický teak, důležité je vybrat podlahu, která bude odpovídat vašemu stylu a potřebám. S masivní podlahou vydrží váš domov krásný celé dekády, zatímco vrstvené podlahy nabídnou snadnější instalaci a perfektní spolupráci s podlahovým topením!
Číst více
Představení kobercových čtverců: praktické řešení pro váš interiér

Představení kobercových čtverců: praktické řešení pro váš interiér

 

Kobercové čtverce jsou skvělou volbou, pokud chcete hravě vylepšit svůj interiér! Můžete si jednoduše vytvořit vlastní vzory, snadno je nainstalovat a když se něco pokazí, vyměníte jen jeden dílec. Jsou odolné, udržitelné a díky různým barvám a materiálům vám umožní vnést do prostoru pořádnou dávku kreativity.
Číst více