😮 Ušetřete až 50 % s Nákupy Ona Dnes! Jen do neděle nebo vyprodání zásob.

Shaggy koberce - koberce s vlasem, který pohladí nejen vaše nohy

 Aktualizováno:

Shaggy – neboli huňatý koberec s vysokým vlasem dodá vašemu prostoru okamžitý nádech luxusu. Tyto koberce nikdy nevyjdou z módy, jejich vzhled láká k procházce i k lenošení, jsou hřejivé, pohodlné a nekonečně efektní!


První koberec tohoto typu byl vyroben v 15. století v Řecku a chlupatého povrchu bylo docíleno použitím kozí srsti. Velkou popularitu pak zažily v 60. letech 20. století. Od té doby prošly technologickou revolucí a díky syntetickým materiálům, jako je polyester a polypropylen získaly netradiční barvy, vzory a také jednodušší možnost údržby.

Shaggy koberec v obývacím pokoji

Proč si shaggy koberec pořídit?

Tyto koberce můžeme označit jako odolné, hlavně díky husté konstrukci a silnému vlasu, vydrží častou chůzi i ve frekventovanějších místnostech domácnosti. Ihned vykouzlí v prostoru útulný pocit a také velké pohodlí pro vaše chodidla.

Přírodním materiálem při výrobě koberců může být hedvábí, bavlna a vlna, v tom případě získáte velmi měkký koberec, na kterém může lenošit celá rodina. Ocení je hlavně děti, které neodolají hebkému povrchu.

Shaggy koberce více než kterékoliv jiné druhy koberců poskytnou komfortní teplo a skvělou tepelnou izolaci.

Nelze také popřít, že tyto koberce jsou nadmíru stylové, vytvoří v interiéru ústřední bod a dodají vašemu domovu šmrnc.

Důvody, proč si pořídit shaggy koberec

Na co si dát naopak pozor?

Snad největší nevýhodou shaggy koberců je, že vyžadují častou údržbu. Je to proto, že nečistoty mají tendenci se přichytit na dlouhé vlasy koberce. Huňaté koberce vyžadují pravidelnou údržbu, ale nemusíte se obávat složitých úkonů, aby si koberec zachoval svou unikátní podobu, stačí dodržet několik kroků:

  • každých pár dní koberec zbavte nečistot vysavačem
  • v případě rozlití tekutiny ji ihned odsajte světlým ručníkem
  • když je znečistění větší, použijte speciální čistič na koberce, poté jej nechte uschnout
  • parní čistič je v tomto případě vhodným pomocníkem na prach či menší drobky
  • čištění můžete nechat i na profesionálech, stačí, když nám zavoláte, koberec pro vás dokonale vyčistíme, zrovna huňatý koberec si takovou péči zaslouží alespoň jednou v roce
Na co si dát pozor u shaggy koberců

Jak vybrat správný tvar, velikost a barvu?

Shaggy koberce můžete pořídit v různých tvarech. Kulaté koberce jsou ideální do rohů, kde místnost opticky zvětší, ale také do dětských pokojů.

Shaggy kulatý koberec v dětském pokoji

Pravidelné tvary, jako je ovál, obdélník, nebo čtverec jsou vhodné do obývacích pokojů nebo ložnic, k hranatým kusům nábytku.

Koberec s dlouhým vlasem v obýváku

Oblíbeným designovým tvarem je také kožešina, ty můžete díky jejich menším rozměrům přidat k hlavním kobercům v prostoru, či je využít do užších místností.

Shaggy koberec jako kožešina

Pokud jde o velikost, vše závisí na vašich preferencích a rozměrech místnosti. I když se jedná o odolné koberce, bude vhodnější umístit je tak, aby nebyly příliš zatíženy nábytkem, ten může po čase zničit krásu vysokého vlasu.

Velikost shaggy koberce záleží na vás

Shaggy koberec se stane ústředním prvkem místnosti, díky své výšce dodá místnosti jistý 3D efekt. Pamatujte na to, aby barva a styl koberce korespondoval se stylem interiéru, může se stát výrazným solitérem, nebo jen vhodně doplnit současné vybavení místnosti.

Shaggy koberec s 3D efektem
Podívejte se na všechny shaggy koberce

Další články z kategorie Kusové koberce

Jaký koberec vybrat, pokud máte doma domácí mazlíčky?

Jaký koberec vybrat, pokud máte doma domácí mazlíčky?

 

Pro domácnosti s mazlíčky je skvělou volbou odolný a snadno udržovatelný koberec, který zvládne i všechny chlupaté radosti. Důležité je myslet na praktičnost – koberec by měl být nenáročný na čištění a odolný vůči nečistotám. S trochou péče se z něj stane pohodlné místo, které si zamilujete vy i vaši čtyřnozí kamarádi.
Číst více
Koberce vs. podlahy: Jaká je náročnost na údržbu?

Koberce vs. podlahy: Jaká je náročnost na údržbu?

 

Koberce a podlahy mají každý své výhody a nevýhody, co se týče údržby a hygieny. Koberce jsou pohodlné a pomáhají zachytávat prach, ale potřebují pravidelnou údržbu. Podlahy jsou snadnější na úklid, ale prach se na nich může vířit. Co byste si vybrali do svého domova?
Číst více
Vliv světla na barvu koberce a podlahy: Co byste měli vědět

Vliv světla na barvu koberce a podlahy: Co byste měli vědět

 

Světlo hraje zásadní roli v tom, jak vnímáme barvy koberce a podlahy, a může výrazně změnit jejich vzhled oproti tomu, co vidíme v obchodě. Různé typy světla (přirozené, umělé) a jeho teplota ovlivňují intenzitu a odstín barev, takže to, co vypadá skvěle pod jedním osvětlením, může v jiném prostředí působit jinak. Při výběru je proto důležité zohlednit světelné podmínky místnosti, kde bude koberec či podlaha umístěna.
Číst více