🤗 Sleva až 32 % na metrážové koberce a podlahy. Využijte akci jen do 29. září!

Představení kobercových čtverců: praktické řešení pro váš interiér

 Aktualizováno:

Kobercové čtverce jsou vlastně kobercová skládačka. Jednotlivé dílce vedle sebe snadno poskládáte do vzoru, který se vám bude líbit. Klidně sami. Snesou i velkou zátěž a lehce je vyměníte, když se nějaký kus poškodí.

Základní informace:

  • V balení najdete obvykle dvacet kobercových čtverců.
  • Rozměr jednoho dílce je 50x50 cm.
  • Hrany čtverců jsou začištěné, takže se netřepí.
Představení kobercových čtverců

6 důvodů, proč si vybrat kobercové čtverce

  1. Vlastní vzor
    S barvami a vzory kobercových čtverců si můžete hrát podle vlastní fantazie. Třeba zkombinovat různé vzory nebo barvy a vytvořit originální design přesně podle sebe.
  2. Vysoká odolnost
    Podklad kobercových čtverců obvykle tvoří bitumen, materiál, který je velmi trvanlivý a ohebný. Díky tomu se kobercové čtverce hodí i do hodně zatěžovaných prostor, třeba kanceláří.
  3. Nenáročná údržba
    Když se jeden čtverec poškodí nebo zašpiní, nemusíte měnit celý koberec. Stačí vyměnit postižený dílec a máte hotovo.
  4. Snadná manipulace
    Čtverce se balí do krabic, takže manipulace je velmi snadná. Balení bez problémů naložíte do výtahu a neřešíte, jestli se na chodbě budete schopni vytočit s dlouho rolí koberce.
  5. Jednoduchá instalace
    Zapomeňte na těžkopádné posunování velké kobercové role. Kobercové čtverce můžete bez velkého úsilí nainstalovat sami, prostě je nalepíte vedle sebe. Můžete k tomu použít klasické lepidlo na koberce nebo oboustrannou lepicí pásku.
  6. Udržitelnost
    Mnoho kobercových čtverců je vyrobeno z recyklovaných materiálů a po použití mohou být opět recyklovány, proto jde o řešení přátelské k životnímu prostředí.
Proč si vybrat kobercové čtverce

Podle čeho vybírat kobercové čtverce

  1. Materiál
    Kobercové čtverce se vyrábí z různých materiálů, jako jsou nylon, polyester nebo přírodní vlákna. Nylon je známý svou odolností a je skvělý pro prostory s vysokou zátěží. Polyester je měkký a často levnější, ale méně odolný. Přírodní vlákna, jako je vlna, jsou luxusní a ekologická, ale mohou být nákladnější a náročnější na údržbu.
  2. Hustota a výška vlasu
    Hustota a výška vlasu ovlivňují trvanlivost koberce i pocit, který máme při chůzi po něm. Pro frekventované prostory zvolte čtverce s vyšší hustotou a kratším vlasem, které jsou odolnější vůči opotřebení. Tam, kde vám jde o pohodlí a měkkost, volte delší vlas.
  3. Design a barva
    Tady záleží čistě na vašich preferencích a ladění vašeho interiéru. Pokud přemýšlíte i nad praktickou stránkou věci, nezapomeňte, že tmavší koberec vám nějakou tu skvrnu odpustí, ale na světlém bude vidět každá šmouha.
  4. Zátěžová třída
    Pokud hledáte kobercové čtverce do kanceláře, kde se budou používat kolečkové židle nebo kde je velký provoz, vybírejte produkty s vysokou zátěžovou třídou. Čím vyšší číslo, tím vyšší zátěž koberec snese. Pro domácí účely se používá rozmezí 21-23, pro komerční účely 31-33 a pro průmyslové využití 41-43. Do zatěžované kanceláře tedy doporučujeme alespoň zátěž 32.
Podle čeho vybrat kobercové čtverce

Závěrem

Kobercové čtverce jsou skvělým řešením pro každého, kdo hledá kombinaci praktičnosti, designu a jednoduchosti. Ať už chcete osvěžit svůj domov nebo kancelář, kobercové čtverce vám poskytnou nekonečné možnosti a flexibilitu, stejně jako snadnou údržbu.

Přemýšlíte o tom, že kobercové čtverce pro vás budou to pravé? Přečtěte si, jak kobercové čtverce položit a jak se o kobercové čtverce starat.

Závěr o kobercových čtvercích
Podívejte se na všechny kobercové čtverce

Další články z kategorie Metrážové koberce

Koberce vs. podlahy: Jaká je náročnost na údržbu?

Koberce vs. podlahy: Jaká je náročnost na údržbu?

 

Koberce a podlahy mají každý své výhody a nevýhody, co se týče údržby a hygieny. Koberce jsou pohodlné a pomáhají zachytávat prach, ale potřebují pravidelnou údržbu. Podlahy jsou snadnější na úklid, ale prach se na nich může vířit. Co byste si vybrali do svého domova?
Číst více
Vliv světla na barvu koberce a podlahy: Co byste měli vědět

Vliv světla na barvu koberce a podlahy: Co byste měli vědět

 

Světlo hraje zásadní roli v tom, jak vnímáme barvy koberce a podlahy, a může výrazně změnit jejich vzhled oproti tomu, co vidíme v obchodě. Různé typy světla (přirozené, umělé) a jeho teplota ovlivňují intenzitu a odstín barev, takže to, co vypadá skvěle pod jedním osvětlením, může v jiném prostředí působit jinak. Při výběru je proto důležité zohlednit světelné podmínky místnosti, kde bude koberec či podlaha umístěna.
Číst více
K čemu jsou vyrovnávací (přechodové) lišty a jak je vybrat?

K čemu jsou vyrovnávací (přechodové) lišty a jak je vybrat?

 

Vyrovnávací lišty jsou takoví hrdinové v pozadí, kteří zajišťují, že přechody mezi podlahami jsou hladké, bezpečné a vypadají skvěle. Kromě toho chrání hrany podlahy před poškozením a zvyšují její životnost. Stačí si jen vybrat správný materiál a barvu, aby lišta perfektně zapadla do vašeho interiéru a splnila svůj úkol.
Číst více