😮 Slevy až 50 % na tisíce produktů! Jen do pondělí probíhají Dny Můjkoberec!

Certifikát Öko-Tex: záruka nezávadnosti a udržitelnosti

 Aktualizováno:

Když vybíráte nový koberec, chcete, aby nejen dobře vypadal, ale abyste měli i jistotu, že je bezpečný pro vás i vaši rodinu. Všechny naše produkty splňují přísné normy týkající se zdravotní nezávadnosti. Pokud ale máte na udržitelnost a postupy výroby koberce ještě přísnější nároky, sáhněte po certifikovaných kobercích.



Všechny naše koberec jsou zdravotně nezávadné

Abychom si byli jistí, že naše koberce jsou bezpečné, bereme zboží jen od dodavatelů s vysokými standardy, o kterých víme, že používají materiály bez toxických chemikálií. Všechny naše koberce také prochází důkladnými testy, které zaručují, že splňují přísné normy EU. Díky tomu máme jistotu, že do prostředí neuvolňují škodlivé látky a vy i vaši blízcí jste s nimi v bezpečí.

Bezpečí pro naše nejmenší

Certifikát Öko-Tex

Certifikát Öko-Tex je mezinárodně uznávaná značka, kterou uděluje Mezinárodní asociace pro výzkum a testování v oblasti textilní ekologie (International Association for Research and Testing in the Field of Textile Ecology). Tento certifikát zaručuje, že výrobek byl testován na přítomnost více než 100 různých škodlivých látek a splňuje vysoké bezpečnostní a ekologické standardy.

Oeko-Tex Standard 100

Co certifikace Öko-Tex u koberce zaručuje

Zdravotní nezávadnost

Koberce s certifikátem Öko-Tex jsou testovány na přítomnost chemikálií a látek, které by mohly negativně ovlivnit zdraví. U produktů se zjišťuje přítomnost:

  • těžkých kovů (např. olovo, kadmium)
  • pesticidů
  • formaldehydu
  • alergenů a dráždivých látek

Ekologická šetrnost

Certifikát Öko-Tex funguje jako potvrzení, že koberec byl vyroben s ohledem na životní prostředí. To zahrnuje:

  • Použití ekologicky šetrných barviv a chemikálií.
  • Minimalizaci emisí škodlivých látek do ovzduší a vody během výroby.
  • Dodržování přísných ekologických norem během celého výrobního procesu.

Trvanlivost a kvalita

Certifikace Öko-Tex je často synonymem pro vysokou kvalitu a dlouhou životnost. Protože aby koberce certifikát získaly, musí splňovat přísné standardy nejen z hlediska nezávadnosti, ale také kvality a odolnosti. To znamená, že označení Öko-Tex zaručuje kvalitu koberce a jeho odolnost vůči běžnému opotřebení. Koberec vám tak dlouho vydrží.

Původ koberce

Certifikát Öko-Tex obsahuje také potvrzení o původu produktu, což znamená, že každý certifikovaný koberec je možné vysledovat až k místu a způsobu jeho vzniku. To zaručuje transparentnost celého výrobního procesu a jistotu, že produkty jsou vyráběny eticky a odpovědně.

Proč koberec s certifikátem Öko-Tex

    • Zdravotní bezpečnost: máte jistotu, že koberec neobsahuje škodlivé látky, které by mohly negativně ovlivnit vaše zdraví nebo zdraví vašich blízkých.

    • Ekologická odpovědnost: podporujete výrobky, které jsou vyráběny s ohledem na životní prostředí, a přispíváte k udržitelnějšímu způsobu života.

    • Vysoká kvalita: investujete do produktu, který je testován na vysoké standardy kvality, odolnost a trvanlivost.

    • Důvěryhodnost: díky tomu, že výrobní proces je transparentní a je znám původ koberce, máte jistotu, že produkt je vyráběn eticky a odpovědně.

Certifikát Öko-Tex je tak zárukou, že kupujete nejen krásný a pohodlný koberec, ale také výrobek bezpečný a šetrný k životnímu prostředí. Při nákupu koberce s touto certifikací máte jistotu, že volíte ten správný koberec pro sebe, své blízké i naši planetu.

Oeko-Tex Standard 100

Můjkoberec a ekologie

Ekologie a udržitelnost jsou pojmy, které v mujkoberec.cz nebereme na lehkou váhu. Snažíme se minimalizovat dopad firmy na životní prostředí a ze zisků také přispíváme na remízky a obnovu krajiny. Přečtěte si o našem přístupu k ochraně životního prostředí víc.

Podívejte se na všechny certifikované koberce Öko-Tex Standard 100

Další články z kategorie Kusové koberce

„WOLLY“ nadčasový koberec se vzhledem vlny

„WOLLY“ nadčasový koberec se vzhledem vlny

 

Koberec „Wolly“ kombinuje luxusní vzhled vlny s praktičností polypropylenu, který zaručuje snadnou údržbu a odolnost proti skvrnám. S nadčasovým designem a možností výběru z různých barev a rozměrů je ideální volbou pro vytvoření útulného a stylového domova.
Číst více
Patchwork koberce: Krása, historie a nadčasovost

Patchwork koberce: Krása, historie a nadčasovost

 

Patchwork koberce jsou unikátní díky své dlouhé historii. Dodnes se vyrábějí ručně spojením menších částí různých koberců z materiálů jako vlna, bavlna či hedvábí, což zaručuje jejich originalitu a odolnost. Jsou velmi univerzální a skvěle se hodí do různých interiérů, kde oživují prostor svou barevností a originalitou.
Číst více
Aladinův kabinet kuriózních kousků

Aladinův kabinet kuriózních kousků

 

Vybrali jsme pro vás neobvyklé a originální koberce a rohožky, které svým jedinečným designem zaujmou nejen milovníky bizarních věcí. Každý kousek nabízí jedinečný zážitek a nápaditý způsob, jak vyjádřit osobitý styl a záliby.
Číst více