Plovoucí podlahy

Plovoucí podlahy jsou ideálním řešením pro ty, kteří hledají snadno instalovatelnou a odolnou podlahovou krytinu. Díky zámkovému systému není potřeba lepidlo, a instalace je tak rychlá a jednoduchá. Můžete vybírat z vinylových, laminátových nebo dřevěných dekorů, které dodají vašemu interiéru moderní vzhled. Zde jsou hlavní rozdíly mezi těmito typy podlah:

Filtrujte danou kategorii

Barva
Více... Méně
Rozměry koberců
Více... Méně
Šíře role
Více... Méně
Třída kvality
Více... Méně
Dekor
Více... Méně
Povrchová úprava
Více... Méně
Nášlapná vrstva
Více... Méně
Cena vč. dopravy
277 2680
Možnost vzorků
Více... Méně
Speciální vlastnosti
Více... Méně
Určení dle místnosti
Více... Méně
Zátěžová třída
Více... Méně
Materiál
Více... Méně
Specifikace materiálu
Více... Méně
Třída hořlavosti (reakce na oheň)
Více... Méně
Značka
Více... Méně
V tomto typu řazení jsou upřednostňovány produkty, kterým nejlépe vychází kombinace prodejnosti, úrovně prezentace a dobrého hodnocení. |
na stránku
101 produktů
Zobrazují se 79 – 101 z 101 položek

Co jsou plovoucí podlahy?

Plovoucí podlahy jsou podlahové krytiny, které se instalují bez pevného připevnění k podkladu. Jednotlivé dílce podlahy se vzájemně spojují zámkovým systémem, což vytváří pevnou a stabilní plochu, aniž by byla přímo přilepena nebo přibitá k podkladu. Tento způsob pokládky přináší několik výhod, včetně rychlé a jednoduché instalace a možnosti pokládky na různé typy podkladů.

Výhody plovoucích podlah

  • Snadná a rychlá instalace: Díky zámkovému systému není potřeba lepidlo ani speciální nástroje. Instalaci zvládnete sami, aniž byste potřebovali odborníka.
  • Flexibilita: Plovoucí podlahy lze pokládat na různé typy podkladů, včetně betonu, starých dlažeb nebo dřevěných podlah.
  • Izolace: Plovoucí podlahy mají dobrou tepelnou a zvukovou izolaci, což zvyšuje komfort v místnosti.

Druhy plovoucích podlah

Na trhu existuje několik druhů plovoucích podlah, které se liší materiálem a vlastnostmi. Zde jsou nejčastěji používané typy:

  • Vinylové plovoucí podlahy: Vinylové podlahy jsou oblíbené pro svou odolnost, voděodolnost a snadnou údržbu. Jsou vhodné do místností s vysokou vlhkostí, jako jsou koupelny a kuchyně.
  • Laminátové plovoucí podlahy: Laminátové podlahy se skládají z několika vrstev materiálů, včetně vrchní vrstvy imitující dřevo. Jsou cenově dostupné, snadno se pokládají a nabízejí širokou škálu dekorů. Laminát je však méně odolný vůči vodě, proto není vhodný do místností s vysokou vlhkostí.
  • Dřevěné plovoucí podlahy: Tento typ podlah je vyroben z přírodního dřeva a nabízí jedinečný vzhled a pocit pravé dřevěné podlahy. Díky plovoucí instalaci je snadnější na pokládku než tradiční dřevěné podlahy, ale stále vyžaduje určitou péči a údržbu.

Proč si vybrat plovoucí podlahu?

Plovoucí podlahy nabízejí kombinaci snadné instalace, pohodlí a estetického vzhledu. Díky široké nabídce materiálů a dekorů si můžete vybrat podlahu, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám a stylu vašeho interiéru. Ať už hledáte odolnou vinylovou podlahu do kuchyně nebo elegantní dřevěnou podlahu do obývacího pokoje, plovoucí podlaha je flexibilním a praktickým řešením pro jakýkoliv prostor.